Andenes og Andøya er et fantastisk sted for de som ønsker å dra på hvalsafari, bruke naturen, ta bilder og oppleve unike øyeblikk i fantastisk natur. Enten du skal være her noen timer, en dag eller en uke så kan du finne noe spennende og interessant å gjøre. Fra hvalsafari og hvalmuseum på Andenes til fottur på en av Norges lengste sandstrender ved Bleik, eller kanskje ta en “selfie” ved kongesteinen i Risøyhamn? Besøk www.visitandoy.info for å se alle tilbudene som venter deg på øya vår.


“Unik beliggenhet i forhold til dyphavet gjør Andenes til det beste utgangspunkt for hvalsafari”

UNIK BELIGGENHET

De store spermhvalene holder til i et spesielt næringsrikt område nordvest av Andenes. Derfor er Andenes det eneste sted i Nord-Europa hvor man med stor grad av sikkerhet (mellom 95- 99 prosent) kan se hval på relativt korte turer. Vi gir deg en ny tur gratis på første tilgjengelige avgang dersom du er uheldig og ikke får se hval første gang. Les mer om vår hvalgaranti.

BEST PÅ HVALSAFARI

Hvalsafari A/S på Andenes er den første, største og mest erfarne tilbyderen av hvalsafari i Norge. Selskapet ble etablert for over 25 år siden og den lange erfaringen gjør at vårt mannskap vet nøyaktig hvor de skal lete etter hvalene. Vi kan derfor tilby 100% hvalgaranti!

Unikt konsept og unik kunnskap

Kunnskapsformidlingen står sentralt i tilbudet om hvalsafari på Andenes. Helt siden begynnelsen i 1988 har vi på Andenes arrangert vår hvalsafari med læring, opplevelse og forskning knyttet sammen i en helhet. Konseptet er helt unikt og har vakt oppsikt nasjonalt og internasjonalt.

Forskere og guider

Guidene om bord og på hvalsenteret er studenter og forskere fra mange land. Hver tur kan derfor oppleves som et forskningsprosjekt og kunnskap er noe vi med stolthet ønsker å dele med alle våre reisende.

Respekt for hvalen

Hvalsafari Andenes opererer på en hensynsfull måte i hvalfeltet og tar hensyn til hvalens velbefinnende. Båtene nærmer seg hvalene i sakte fart, og fortrinnsvis alltid bakfra slik at vi ikke forstyrrer dyrene på noen måte. Vi gjør alt for å unngå at det er flere båter samtidig på en og samme hval dersom det lar seg gjøre. Det er alltid hvalen som bestemmer hvor nært vi kommer og det er i vår alles interesse at vi forstyrrer hvalene minst mulig. Kapteinene og våre øvrige mannskaper har lang erfaring i dette og vil tilpasse vår fremferd i forhold til hvalenes oppførsel.

“Hvalsafari AS på Andenes er verdens største og beste operatør av arktisk hvalsafari!”

The Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS)

ENKELT Å REISE HIT

Det som er ekstra flott, er at det er enkelt å komme seg til Andenes og Andøya! Derfor har vi laget info om hvordan du kan ta turen hit:


  • Med bil

  • Med fly

  • Med båt

Ta gjerne kontakt med oss dersom det er noe du lurer på i forhold til det å komme seg til Andenes.

NASJONAL TURISTVEI

Veien på vestsiden av Andøya er klassifisert som Nasjonal turistvei. Det er også Lofoten og yttersiden av Senja, noe som betyr at du kan kjøre fra Lofoten, via Andøya og over til Senja og oppleve noe av det ypperste Norge kan by på av natur. Det beste av alt er at du stoppe innom hos oss og toppe det hele med en hvalsafaritur.

ANDENES CAMPING

Dersom du kommer med campingvogn, bobil eller skal bo i telt er Andenes Camping stedet for deg. Campingplassen ligger vakkert til ved innkjøringen til Andenes og kan tilby en fantastisk utsikt over storhavet. Dersom været tillater det, vil du også få orkesterplass til midnattssola.

Campingplassen ligger ca. 2 kilometer fra Andenes sentrum hvor du finner et godt servicetilbud med ulike forretninger. Kolonialbutikk med godt utvalg ligger ca. 200 meter fra campingplassen.

Med perfekt beliggenhet i forhold til alt som kan gjøres er Andenes Camping et flott sted å starte planleggingen. Du kan med Andenes Camping som utgangspunkt utforske Andøyas mange severdigheter, aktiviteter og utfluktsmuligheter.