I tabellene under er avgangstider for sommer- og vintersafarier angitt. Det er viktig å merke seg at disse tidene kan bli endret på av ulike årsaker som eksempelvis plutselige endringer i værforholdene. I slike tilfeller kan turer bli fremskyndet eller utsatt i forhold til oppgitte avgangstider. Det er derfor viktig å møte opp i god tid på forhånd slik at man tar høyde for slike situasjoner.


“Dersom du har mulighet, anbefaler vi å ikke satse alt på én dag da værforholdene kan føre til endringer av turene”Hvalsafari AS

AVGANGER SOMMERSAFARI

Sommersesongen strekker seg fra mai til september. I begynnelsen av mai og slutten av september har vi alltid noen avganger, vanligvis onsdag og lørdag. I slutten av mai og begynnelsen av september har vi avganger hver dag. Vennligst ta kontakt for detaljene. Ellers i perioden 1. – 19. juni og 14. – 31. august er det satt opp følgende avganger:

 MuseumBåtavgangBåt
Tur 1:09:4511:00M/S "Reine"
Tur 2:14:4516:00M/S "Reine"

I perioden 20. juni – 13. august er det satt opp følgende avganger:

 Museum visitBåtavgangBåt
Tur 1:after the boat09:00M/S "Reine"
Tur 2:12:4514:00M/S "Reine"
Tur 3 (ekstra):17:4519:00M/S "Reine"

AVGANGER VINTERSAFARI

I perioden 1. oktober – 15. november og 10. januar – 31. mars har vi vanligvis avganger onsdag og lørdag for individuelle (grupper 20+ kan booke når som helst). Aktuelle datoer kan sjekkes på vår “Booking” side. Vi tar forbehold om endring. Vennligst ta kontakt med oss dersom du ønsker andre datoer.

 MuseumBåtavgangBåt
Tur 1:09:0010:00/11:00M/S "Reine"

TURENES VARIGHET

Varigheten på våre turer vil avhenge av flere forhold som eksempelvis vær- og sjøforhold, hvilken båt man reiser med og ikke minst, hvor langt ut hvalene befinner seg den aktuelle dagen. Dersom værforholdene er greie og hvalene befinner seg på en normal avstand fra land, kan vi si at en tur normalt har følgende varighet:

BåtNormal varighet
M/S "Reine"3- 5 timer
M/S "Maan Dolphin"2 - 4 timer

I løpet av en sesong vil 90% av turene ligge innenfor disse anslagene, men enkeltturer kan under ulike omstendigheter bli kortere eller lengre. Vi kan derfor ikke under noen omstendighet gjøres ansvarlig for ulemper disse avvikene måtte medføre.