Hvalsafari AS kan nå tilby vinter-hvalsafari ut fra Tromsø i tillegg til våre sommer- og vinterturer på Andenes. Alle våre turer kan du delta på enten som en enkeltstående tur eller i form av en pakketur hvor andre opplevelser, bespisning eller overnatting også er inkludert.

Hvalsafariturene i Tromsø foregår ikke med våre egne båter og mannskap men er et samarbeid med et eksternt rederi. Imidlertid skal våre kvalitets- og sikkerhetsstandarder følges på disse turene i tillegg til at vi også har med egne guider som skal bidra til at våre besøkende får grunnleggende informasjon om hvalene. Og sist men ikke minst, vi kan også tilby vår unike hvalgaranti!

Grafikk - Whale Guarantee Light Blue 300x300

Viktig! Du vil finne all nødvendig informasjon om safariturene fra Tromsø på undersiden du er på nå. Øvrig informasjon på denne hjemmesiden som du blant annet finner ved å bruke toppmenyen gjelder for hvalsafariturene fra Andenes. Ved tvil, ta kontakt med oss.


“Vi kan nå tilby vinter-hvalsafari ut i fra Tromsø i tillegg til våre sommer- og vinterturer på Andenes…” Hvalsafari AS

OM TUREN

Våre hvalsafariturer fra Tromsø utføres i perioden 4. november – 29. januar. Fartøyet som benyttes heter M/S “Billefjord” og er meget godt egnet til hvalsafariturer.  Båten har godt med dekksplass utendørs samt at der er god plass innvendig med store vinduer. Videre har fartøyet alle nødvendige sertifikater og tilfredsstiller alt av sikkerhetsstandarder som er nødvendig i tillegg til våre egne interne sikkerhets- og kvalifikasjonskrav. Sikkerhetsinformasjon vil bli gitt ombord før turen starter.

AVGANGSTID OG STED

Vårt fartøy ligger like ved Polarmuseet og har daglige avganger kl. 09:00. Varigheten på turen vil variere noe alt ettersom hvor hvalene befinner seg. Normalt kan en påregne mellom 4-6 timer, men avvik kan forekomme. Vi anbefaler at du booker turen på forhånd, men om ønskelig er det mulig å møte opp på kaien i god tid før avgang å kjøpe billett der. Da med forbehold om at der er ledig plass.

VIKTIG INFORMASJON

I utgangspunktet foregår våre turer i skjermede farvann slik at det skal mye til for at været gjør at turen kanselleres. Men i enkelte tilfeller kan vind og siktforhold være slik at turen ikke kan gjennomføres. Dersom det er mulig anbefaler vi derfor å ha flere dager til rådighet i Tromsø. Turer kan også kanselleres dersom det er for få påmeldte.

Selv om båten gode fasiliteter innendørs anbefaler vi at dere tar med dere godt med klær. Dette er vinter-safari og det vil alltid bli kjølig å oppholde seg utendørs. Vi har noen kjeledresser ombord som kan lånes ut, men anbefaler allikevel personlig bekledning.

HVA INNGÅR I TUREN?

 • Guidet båttur til hvalfeltet.
 • Gratis kaffe, te og kjeks ombord. I tillegg vil du kunne kjøpe annen drikke ombord.
 • Deltakerdiplom.
 • Sikret økonomisk da vi kan tilby vår unike hvalgaranti! Les mer om garantien vår her:

HVALGARANTI

Også for turene i Tromsø vil vi kunne tilby vår eksklusive og unike hvalgaranti. Som den første og største operatør av hvalsafari i Norge er vi opptatt av at våre kunder skal få en fullverdig opplevelse. Det betyr at vi tilbyr en ny tur på første ledige avgang dersom vi ikke finner hval på turen! Kan du ikke bli med på en ny tur, vil du i stedet få tilbud om pengene tilbake*. Sikrere for deg kan det ikke bli, enkelt og greit.

* Minus administrasjonsgebyr.

HVORFOR VELGE OSS?

I et marked med mange aktører er det ikke alltid lett å vite hvilken aktør man skal velge. Vi vil her gi deg noen gode argumenter for å velge oss:

 • Hvalsafari AS har 27 års erfaring med hvalsafaridrift og er Norges største aktør.
 • Vi har et unikt kontaktnett og kan også tilby pakker med mange ulike opplevelser.
 • Våre fartøyer og mannskap er fullt sertifisert ut fra internasjonale standarder. I tillegg har vi strenge interne regler og standarder som skal følges.
 • Våre fartøyer har alle nødvendige fasiliteter ombord.
 • Vi tar hensyn til hvalene og miljøet og har egne retningslinjer på hvordan vi forholder oss på hvalfeltet.
 • Til slutt og ikke minst, vi tilbyr vår unike hvalgaranti! Du har altså ingen ting å tape på å ta turen med oss. Så book turen din nå!

Grafikk - Whale Guarantee Light Blue 300x300

PRISER

For sesongen 2016/2017 har vi følgende priser på safariturene i Tromsø:

 PrisDepositum*
Voksne:1195 NOK400 NOK
Barn 5-13 år:690 NOK300 NOK
Barn 1-4 år:290 NOK-
Barn under 1 år:Gratis-

* Depositumet inngår som en delbetaling av billettprisen. Dette blir refundert hvis du avbestiller turen 30 dager før avgang eller dersom vi må kansellere turen.


“Book turen din her i dag og planlegg en opplevelse for livet…”Hvalsafari AS

BOOKING

Booking kan gjøres ved å klikke her.

Har du noe spørsmål, kan du ta kontakt via epost eller telefon.

PAKKETURER

Dersom du ønsker å kombinere hvalsafarituren i Tromsø med andre opplevelser, bespisning, transport og overnatting, har vi mange samarbeidspartnere i Tromsø. Ta kontakt med oss med dine ønsker og vi kan sy sammen pakker etter ditt ønske. Her er noen av våre muligheter:

 • Hvalsafaritur i Tromsø med vår unike hvalgaranti.
 • Delta på aktiviteter hos Tromsø Villmarksenter, eksempelvis hundekjøring.
 • Delta på aktiviteter hos Tromsø Safari, eksempelvis nordlyssafari.
 • Diverse museum.
 • Måltider.
 • Overnatting (hotell, vandrerhjem, gjestehus).
 • Transport (buss, taxi).

FOR INFO OM PAKKETURER: 

Navn/turoperatør (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Spesifiser gjerne hva du ønsker å ha med i pakken.

Melding

M/S “BILLEFJORD”

M/S “Billefjord” ble bygget i Finland i 1986 for den finske staten og gikk mellom småøyene på Åland med passasjerer og forsyninger til lokalbefolkningen. Navnet var da M/S “Helmi”. I 1995 ble den solgt videre til en privat finsk eier for deretter ti år senere bli solgt til norske eiere. Båten ble da omdøpt til M/S “Flatanger”. Her gikk fartøyet i chartertrafikk for selskapet JT Charter AS inntil det igjen ble solgt videre.

I 2012 ble fartøyet overtatt av selskapet Longyearbyen Buss og Taxi AS. Båten fikk da sitt nåværende navn M/S “Billefjord”. Navnet stammer fra en av bifjordene til Isfjorden på Svalbard. I sommerhalvåret går fartøyet opplevelsesturer  fra Longyearbyen på Svalbard. Båten har isklasse DNV 1A1 og er derfor godt egnet til formålet.

Vinteren 2016/2017 skal fartøyet brukes i Tromsø for å gå hvalsafariturer i samarbeid med Hvalsafari AS.


Spesifikasjoner:

Lengde:
35 m
Bredde:
8 m
Kapasitet:
97 personer
Motor:
Wartsila, 6 sylindre, 1000 BHP (747 kW)
Makshastighet:
12 knop